hovskada? Frissan förstörd!

Tog en trevlig tur på Chappe idag med mamma och Chicken. Chaplin är ganska het än, men inte hård i munnen, försökte göra växlingar mellan skritt, halt och sen trav sakta av till skritt sen trav igen. Problemet är att han gärna tar upp huvudet och springer åt sidan för att komma undan att jobba..så det får vi jobba mer på=)
Tänkte att nästa runda ska bara vara skritt på långa tyglar med förhoppningsvis lite samling, sen när han går som bäst ta nåt travsteg. För att sedan sakta av ochlåta han stressa av igen innan nya travförsök..
sånt energiknippe..så underbar!

Och chicken då..
ja han brukar få lite urgöpningar i sina bakhovar ibland, ofarligt har våran förra hovslagare sagt. Men nu tror jag det har kommit in skit så man har inte sett den och sen har det tryckt där inne...de är jättedjupt. Men inte varmt och ingen hälta och ser inte ut som röta. Fyllde det med jodad bomull, tur att hovis kommer på söndag!( Nya hovis med specialteknik, ska länka till det sen..)

ni ser hur djupt det är!

Och frissan vad var det om då? Jo min fina Max brukade ha en underbar man...suck men halva är BORTA!!Var en unghäst i sommras som bet av den! Har inte sett det förens nu.. jag kom hem från Australien för två veckor sen så jag har liksom inte tittat efter det..men fy fan!!!! ska lägga in en bild, och sen förhoppningsvis tills nästa sommar en ny bild med ny fin man! Hemskt nu..stackars Max..nästan flintis..


Kommentarer
Postat av: Cindy

Kommer fram emot att läsa mer:) Kramisar

2009-11-17 @ 07:37:09
Postat av: Tanja

Det var inga vackra hovar... Det brukar inte vara någon fara bara man verkar ofta och håller efter. Jag brukar rensa upp hålet ordentligt, tvätta med såpvatten/äppelcidervinäger gärna droppa i lite truschbuster och sen fylla hålet med lindrev blandat med grankådesalva. Skyddar både mot ömhet och röta.

2009-11-17 @ 12:54:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0