mörk ridtur=)

Hej och hå idag var det mörkt nästan vid tretiden..fy vad tråkigt!
Blev i alla fall en ridtur idag med Mamma på pigg Chico och en Frida på ledarehästan Balder=) och jag på koko Chaplin=)
Tur att Frida dök upp när vi skulle rida för våra pannlampor hade knappt något sken då batterierna var halvkassa!
Så dag inhandlades batterier, men funderar på en panlampa som Frida har från Jula..

En sak som känns så skönt är att Chaplin är så himla glad just  nu, han är så lugn i sinnet står och myser, kelar. Han vet att matte stannar hos han nu tror jag..inga mer provridningar på han nu!

glada hästar!

Pojkvännen var här i helgen och hans största intresse är Frisbegolf och inte hästar tyvärr=) så hlegen var lugn=)
Men i fredags så reds både Max och Chappe.
Chaplin var lugn, var avslappnad redan när vi gav oss iväg och sen hll det i sig. Lite mer på dock på hemväg,men inget omöjligt.
Max var lugn som vanligt,men nu när man börja ställa lite krav så börja han tjura lite..jaja det är bara at gå igenom den fasen med han! När han märker at det inte är någon ide så släper det.

I lördags fick dock Max ha det riktigt skojigt! Vi begav oss till Tanja och löshoppade. Inga höga hinder men övade in lite hoppteknik och glädje! Jag har minst likamycket att lära mig som Max!

Idag blir det ridning för hela slanten!
chaoo

helt otroligt...

vad en ridtur kan var underbar!
Idag reds Chaplin, och en massa knutar lossnade för oss. Blev mjukt och koncentration... herregud vilken häst jag har, vilket krutpaket!!

trött idag..

så idag blev det faktikst ingen ridning=(
men men lite ev hovinfo=)
Sanni brukar alltidfå galliga ben närman ställer in henne,utan at hon påverkas. Använder man back on track så funkar det..men inte annars.
Men än så länge har hon inte fått svullna ben..kan det bero på den nya skoningen??
hrm....
Chaplin funderar oxå...

la helg..

en lång helg dock kanske inte jättemycket ridning då jag varit lite bakis och haft besök..
men i alla fall. Max reds i lördags, första ridturen vi tog själva på läänngggeee men han var cool som vanligt! Blev lite galopper och de tycke han var super!
Möte Tanja med söta Nott och med vovve. Jag ska oxå minsann ha hund någon dag som jag kan ha med när jag rider!

I Söndags kunde jag som sagt inte rida lagligt...men var tvungen att ta mig upp då hovslagaren skulle komma...den nya...som skor enligt Natural Balance princip han sida är
http://www.ridterapi-novalis.se/altahoofcare.html ta gärna en titt där.

Jag korsförhörde han i ett par timmar,och han verkar bra men jag är ännu lite osäker. Han hade väldigt bra svar på allt men det säger ändå inte allt!! Så om någon har hört något om Albin Jausovec så hör av er, både gott och ont vill jag höra och om detta skosätt!
Chickens hovar var det ingen fara med vi fick en slags tjärliknade sak att stoppa in i "sprickan" och sen ska man låta den växa ut..så han kan ridas vanligt igen.
Det är så himla svårt, då jag tycker min gamla hovis är verkligen kanon.
här testar han ut skon, hans motto är då att hästar idag har för långa tå och inte trampar ner ordentligt så strålen och ballarna blir inte stimulerade och då blir blodomlopet dåligt i hoven. Hästen rör sig sämre och sätter ner tån först.
så han låter hästan själv forma tån och få fram en rullning i rörlesen. skons placering får han ut av att veta vad hovbenet sitter som han kan räkna ut med en mätning därav dom gröna sträcken.
ska ta reda på sidorna idag så ni kan läsa om det själva!
Detta har kommit fram genom forskning av vildhästar i USA men jag menar på att mina hästar inte är vildhästar längre. och det håller han med om.Men genom att man börja så tidigt med hästens hovar så förstör man den narturliga rörelsen.
han ville se hur hästarna rörde sig innan och efter skoningen. Jag vet inte om jag såg skillnad för jag har kanske inte tänkt på hur dom rörde sig innan jag åkte till Australien=( Men enligt han så kommer det bli ett mer narturligt steg och hästen kommer kunna röra sig bättre.
Sanni har sämre frog (stråle) som han kallar det än anra då,då hon antagligen har börjats skos väldigt tidigt. Om man jämför med killarna som har mycket större.(ska ta en bild på det idag) då dom har gått oskodda många år.
Men ungefär såhär sätter han skon för att tån ska vara fri och Sanni själv ska slita på den.Det är inte heller någon tåkappa, bak är det på sidorna.


som sagt hör av er omni vet något om detta!!!

nu är jag helt slut..

Ridit ett skrittpass med Chappe, det gick jättebra. Lät han bara ha långa tyglar,lite virr hit och dit men jag vet att jag inte kan begära förmycket nu. Tror vi båda har press på oss och vill göra vårat bästa,så båda måste lära sig att lugna ner sig. Sista biten övade vi lite på halter och tillslut var även skritten lite arbetsbar=)

Sedan red jag och mamma ut på Max och Sanni, Sannsa tvingades gå bakom Max igen...men det gick bättre.Max var som vanligt helt cool. Dock hoppade han ut i diket en gång vad det var för har jag ingen aning om och det har nog inte max heller för han stod i diket helt lugnt direkt efter..jaja dessa odjur...

Chicken fick en gos stund ,för han få ta det lugnt medsin hov tills hovslagaren tittat på den.

ibland måste man bara ha mysigt..

pissigt väder..

med regn och blåst men vi tog oss ut idag jag och Chappe. Han var lugn trots oväder och att han var själv, dock tog vi lite för mycket trav mitt fel...men han var rätt ok ändå..det är det där jäkla huvudet som åker upp och jag vet att jag måste köra mycket skritt. Men ibland när han är lite väl sprallig så lyssnar han inte, har bytt ner tyglen på bettet efter våran ridtur så jag få se hur det fungerar nästa gång. Det blir lite skarpare,så jag slipper ta i han för mycket.
I överlag så var han helt undebar idag..mycket att jobba påmen vi kommer dit!
bästa bettet=)

tvättat Max svans idag..lite renare..blir nog potatismjöl som måste inhandlas. Tvättade även karlederna på han, då han har inget hår alls där bak och man ser hans lilla rosa hud blir lätt mugg i lera..
man ser hur kännslig han är!

Annars så står hästarna inne i natt, då väder och vind var skit, Sanni är lycklig då hon gärna skulle stå inne hela året. Så imrgon blir det första mockningen..usch hoppas vädret blir fint sen igen, tror på den här veckan ut..men sedan så vet man aldrig...

hej hopp

Lugna Max har varit så duktig med tempoväxlingar idag trotts en heltokig Sanni bakom sig. Var helt cool med att hon halvgalopperade och flåsade han i rumpan. Fick till bra trav med långa tyglar och lågt huvud försökte korta traven och stegvis gick det bra även skritten. Han blir lite ristig med huvudet när det börjar krävas något extra men inte alls mycket kanske bara två gånger.
Sanni som mamma red på lyckades lugna ner sig i slutet,för henne gick träningen ut på att kunna hålla sig bakom en annan häst... fast precis innan stallet fick hon gå om och "vinna" över Max.Men han ville ända bara stå still, för godis vankades.
Jag hoppas detta milda väder håller i sig helt perfekt att rida nu! Imorgon blir det färd med Chaplin, vi ska över blasket och ta oss en ny runda vi inte ridit på länge. SJÄLVA,har ju inte ridit själv på månader!! Känns ju bra att Chaplin är så lugn nu...NOT..haha jaja men det går nog bra! Vi ska bara ta det lugnt.

Chicos hovar var som igår, har hittat lite på andra hoven oxå,men inte alls lika mycket!

På söndag kommer nya hovis,jag är lite skepptikst men visst jag kan pröva,men han ska minsan förhöras. Våran gamla hovslagare var super,dock så himla svår att få tag i, så därför bytte mamma nu när jag var iväg. Jaja är jag inte nöjd med han så ringer jag gamla hovis, för han är riktigt bra!
Max vill inte vara med på bild!

hovskada? Frissan förstörd!

Tog en trevlig tur på Chappe idag med mamma och Chicken. Chaplin är ganska het än, men inte hård i munnen, försökte göra växlingar mellan skritt, halt och sen trav sakta av till skritt sen trav igen. Problemet är att han gärna tar upp huvudet och springer åt sidan för att komma undan att jobba..så det får vi jobba mer på=)
Tänkte att nästa runda ska bara vara skritt på långa tyglar med förhoppningsvis lite samling, sen när han går som bäst ta nåt travsteg. För att sedan sakta av ochlåta han stressa av igen innan nya travförsök..
sånt energiknippe..så underbar!

Och chicken då..
ja han brukar få lite urgöpningar i sina bakhovar ibland, ofarligt har våran förra hovslagare sagt. Men nu tror jag det har kommit in skit så man har inte sett den och sen har det tryckt där inne...de är jättedjupt. Men inte varmt och ingen hälta och ser inte ut som röta. Fyllde det med jodad bomull, tur att hovis kommer på söndag!( Nya hovis med specialteknik, ska länka till det sen..)

ni ser hur djupt det är!

Och frissan vad var det om då? Jo min fina Max brukade ha en underbar man...suck men halva är BORTA!!Var en unghäst i sommras som bet av den! Har inte sett det förens nu.. jag kom hem från Australien för två veckor sen så jag har liksom inte tittat efter det..men fy fan!!!! ska lägga in en bild, och sen förhoppningsvis tills nästa sommar en ny bild med ny fin man! Hemskt nu..stackars Max..nästan flintis..


okej...

kort press då av mina galningar

Sanni Moon travare född -89 Piggast av dom alla, en häst man inte sätter vem som helst på,just nu rider min mamma denna bestämda dam med mycket spring i benen mest. Haft henne sen hon var fyllda nio...jag var 14..oj vilka ridturer vi har gjort. Är med på allt, på en distanstävling är hon cool lugn tills start...älskar att hoppa i skogen, blir låtsasrädd för att få upp farten=)

Chico
shettland/welsh cob född -97 Busen som ingen trodde skulle bli ridhäst av...men efter blod svett och tårar så är han en pärla..mot mig och mamma=) Han får man aldrig låta stå, blir hemsk att hantera då... Kan öppna dörrar,putta i en i diken, gå i trappor,simmar, smart ponny som även är smidig och älskar att arbeta! Kan dricka saft ur kopp=)

Dessa pojkar tillbringade sina dagar i en hage utan att någon ens borstade dom tills dom var 7 och 8år..sen fick jag hem dom,då började derasnya liv. Det har varit allt från att ta av och på grimma, verka hovar, lära sig stå i stallgången och sitta upp! Men tack och lov helt underbara!

Max Speed travare/arab född -96 Är en väldigt bestämd herre (storebror ju), som är misstänksam mot allt nytt, det är ju roligare så=) Känslig och underbar i ridning när man har ett samarbete..testar gärna lite ibland. Vill att allt ska gå snabbt, speciellt när det gäller mat... Dock i stallgången får man gärna stå stilla länge och bara mysa.

Chaplin travare/arab född -97 Lillebror som han är så är han lite ängsligare..och älskar att reta andra hästar=) Han är en ponny i storhästformat, klättrar på stenmurar, sprallar och brallar, badar, puttar, trixar..men han menar alltid väl. Han har stora steg och är mycket häst att samla..men ack så underbat när dom öonblicken kommer!

Ja det är mina hästar det...mestadels kommer det nog stå om dom två sistnämnda, då jag rider dom mest. Där vi är idag är i mitt i en fartfylld resa, där vi utvecklas hela tiden. Ja har precis kommit hem från Australien efter en lång tid, så nu ska rostet bort och vi hoppas på öppnor och slutor.
Ridningen är inriktad mot akademiskt och en mix av somkommer i våran väg.
Just nu är det halter och tempoväxlingar i skritt och trav som gäller. Vi går sakta men säkert framåt=)

Ett välkomstbett av den betsämda damen...dock såg det värre ut för en vecka sen..woops..=)

låt mig visa er dom...

Chaplin menar alltid väl...man får inte glömma det=)
Sanni den så kallade huggormen=)
Max Speed...den envisa=) storebror till Chaplin!
Chico..ja det ser man..den busiga=)
Och ja..Anna den galna hästägaren...
Lite mer om alla kommer sen...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0